Brandvæsen

Undersøgelse: 89 pct. modtog varsling på mobiltelefonen

Hvert år den første onsdag i maj tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen varslingssirenerne og S!RENEN, der udsender varslinger på mobiltelefonen. I år blev S!RENEN testet for anden gang. Sidste år modtog 64 pct. af befolkningen varslingen på mobiltelefonen. Det tal er i år steget til 89 pct., viser en ny undersøgelse.

Præhospital

Opgiver at søge om penge til flere præhospitale enheder

Det er i øjeblikket så svært at rekruttere ambulancepersonale, at det ikke giver mening at søge om penge til at indsætte flere præhospitale enheder – for det vil være særdeles vanskeligt at bemande dem. Sådan lyder konklusionen hos Region Nordjylland, der i stedet vil søge Sundhedsstyrelsen om puljemidler til at optage flere redderelever samt til at videreføre akutlægebilen i Hjørring.

Præhospital

Slipper for ambulance-bod på 9 mio. kr.

Region Hovedstadens nye ambulancetjeneste er generelt kommet godt fra start, men ambulancetjenesten havde store udfordringer i 4. kvartal 2023. Hvis ambulancetjenesten havde været underlagt samme bodbestemmelser som regionens private operatør, så havde det kostet en bod på 9 mio. kr. Det slipper regionen dog for, mens Falck i kontraktens første år har betalt 32 mio. kr. i bod til regionen.

Præhospital

Debat: Ny paramedicineruddannelse er et helt nødvendigt skridt

Den nye paramedicineruddannelse på professionsbachelorniveau er et helt nødvendigt skridt for at imødekomme fremtidens krav til faget og for at opnå den anerkendelse, som faget fortjener. Der er behov for en uddannelse med en markant sundhedsfaglig profil og det får vi nu. Sådan lyder det fra bestyrelsen i Dansk Præhospital Selskab i dette debatindlæg.

  • Præhospital
    I de kommende tre år planlægger Ambulance Syd at indkøbe 56 nye ambulancer samt op til ni ekstra ambulancer i løbet af perioden. Ambulanceoperatøren har nu sendt leverancen i udbud, hvor der også er en option på leverance af et løftesystem.
  • Brandvæsen
    Det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab kom ud af 2023 med et overskud på hele 18,1 mio. kr. Det er markant mere end ventet, og det skyldes blandt andet, at beredskabet øgede indtægterne med 16 mio. kr. Det dækker dels over, at salget af ambulancer og udstyr til Region Hovedstadens indbragte godt 5 mio. kr., dels at ABA-alarmerne gav ekstra indtægter på 9 mio. kr.
  • Google Maps
    Brandvæsen
    Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.
  • Brandvæsen
    Onsdag gennemfører Folketingets Forsvarsudvalg en stor høring om fremtidens beredskab. Målet med høringen er at undersøge den aktuelle status for det danske beredskab og se fremad mod kommende udfordringer. Under høringen vil en række eksperter også dykke ned i emner som trusselsbilledet, sikkerhedsmæssige udfordringer og hvordan samfundet bedst griber sine beredskabsopgaver an.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.
  • Brandvæsen
    Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Gummistøvleindeks kan skabe nye muligheder for beredskabet

Ved oversvømmelser er en hurtig og effektiv indsats afgørende. Derfor har Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet udviklet et ”Gummistøvleindeks”, som beredskabet kan bruge til at forudsige, hvor det er sikkert at færdes, når de skal ud og hjælpe nødstedte borgere, der er truede af stormflod og oversvømmelser.

Brandvæsen

Forsvarsministeren: Fortsat frivillige brandværn i Sønderjylland

Den kommende strukturreform af beredskabet vil ikke betyde et farvel til de frivillige brandværn i Sønderjylland. Det er meldingen fra forsvarsminister Nicolai Wammen (S), som takker de frivillige brandfolk for det, han betegner som en imponerende indsats. ”Jeg ser fortsat et dansk redningsberedskab med sønderjyske frivillige”, siger ministeren.

Brandvæsen

Brandstation i Hårlev får flere opgaver

Stevns Kommunes nye risikobaserede dimensionering er blevet vedtaget af byrådet, og der er i store træk tale om et uændret serviceniveau i forhold til den hidtidige dimensioneringsplan fra 2007. Problemer med responstiden betyder dog, at brandstationen i Hårlev skal stå for både brandslukning, indsats ved uheld med farlige stoffer og frigørelse af fastklemte i den nordlige del af kommunen. Hidtil har det frivillige beredskab i Store Heddinge varetaget frigørelsesopgaven i hele kommunen. Desuden skal der investeres 2,3 mio. kr. i nyt materiel.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Ny sociolance skal rykke ud til socialt udsatte

Region Hovedstaden, Københavns Kommune og Københavns Brandvæsen har sat gang i et fælles pilotprojekt med en såkaldt sociolance. Sociolancen kører ud til socialt udsatte mennesker, hvor det er vurderet, at der er brug for en socialfaglig indsats​. Sociolancen får base hos Københavns Brandvæsen på Tomsgårdens brandstation.

Præhospital

Stor stigning i antallet af nordjyske ambulancekørsler

Antallet af ambulancekørsler i Nordjylland er steget markant – og dem, der har brug for hjælp, bliver ældre og ældre. Det er nogle af tendenserne, som viser sig i et forskningsprojekt, der som det første i landet systematisk kortlægger brugen af akutsystemet. Mens der i 2007 var 24 ambulanceudrykninger pr. 1.000 indbyggere, var tallet i 2014 steget til 40.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Tryg skifter Totempo ud med Dansk Autohjælp

Den kriseramte Totempo-koncern mister nu med ét slag 300.000 kunder. Det sker efter at forsikringsselskabet TrygVesta har besluttet at indlede et samarbejde med Dansk Autohjælp, som fremover skal levere vejhjælp til TrygVestas danske kunder. Aftalen træder i kraft onsdag den 11. marts. I dag leveres vejhjælpen af Totempo, og TrygVesta-aftalen var et vigtigt element i Totempos forsøg på at rekonstruere vejhjælpsaktiviteterne.

Autohjælp

En vinter uden sne – men dobbelt så mange fritrækninger

Autoredderne hos SOS Dansk Autohjælp har ikke trukket mange biler fri af snedriver denne vinter. Til gengæld har vejhjælpen hjulpet bilister fri af mudder dobbelt så mange gange som sidste vinter. De første to måneder af 2020 har SOS Dansk Autohjælp således assisteret med fritrækning af biler mere end 2.800 gange.

Autohjælp

Nordjysk Redning Danmark-selskab er gået konkurs

Kort tid efter et ejerskifte og et navneskifte, er det selskab, som har stået for Redning Danmarks aktiviteter i store dele af Nordjylland, gået konkurs. Det drejer sig om selskabet Redning Danmark Nord A/S, som tidligere var ejet af Redning Danmarks adm. direktør, Uffe Dalsgaard. Selskabet havde på konkurstidspunktet 14 ansatte.

Fra arkivet – Politi

Politi

Københavns Politi hyldede hverdagens helte

Tidligere på ugen havde Københavns Politi besøg af en gruppe borgere, som har det til fælles, at de i løbet af 2021 har gjort en ekstraordinær indsats, blandt andet ved brande og ulykker. Under en ceremoni på Politigården blev de hyldet af politidirektør Anne Tønnes og modtog hver en dusør for deres heltemodige gerninger.

Brandvæsen

Udvalg: Ikke nødvendigt at indføre Tetra i Danmark

Et udvalg bestående af repræsentanter fra en række ministerier vil ikke anbefale, at staten investerer i nyt Tetra-radionet til brandvæsen, politi og flere andre myndigheder. Det tværministerielle udvalg har nu, med en måneds forsinkelse, færdiggjort sin rapport om konsekvenserne af at indføre det digitaliserede radionet hos offentlige myndigheder, og konklusionen er, at der måske nok er behov for nye radioer i politi og beredskab, men ikke for ny radioteknologi i form af Tetra-nettet.

Politi

Alt gik galt da Rigspolitiet skulle aktivere varslingssirener

Da Rigspolitiet den 15. marts 2019 skulle aktivere én enkelt varslingssirene i Viborg på grund af en brand i en industribygning, så førte en menneskelig fejl til, at samtlige sirener i Midt- og Vestjyllands politikreds blev aktiveret. I alt 586.000 borgere skulle dermed ”gå inden døre og søge information hos DR eller TV 2”. Men der gik næsten en time, inden Rigspolitiet fik sendt en beredskabsmeddelelse til DR eller TV 2.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook