Brandvæsen

Undersøgelse: 89 pct. modtog varsling på mobiltelefonen

Hvert år den første onsdag i maj tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen varslingssirenerne og S!RENEN, der udsender varslinger på mobiltelefonen. I år blev S!RENEN testet for anden gang. Sidste år modtog 64 pct. af befolkningen varslingen på mobiltelefonen. Det tal er i år steget til 89 pct., viser en ny undersøgelse.

Præhospital

Opgiver at søge om penge til flere præhospitale enheder

Det er i øjeblikket så svært at rekruttere ambulancepersonale, at det ikke giver mening at søge om penge til at indsætte flere præhospitale enheder – for det vil være særdeles vanskeligt at bemande dem. Sådan lyder konklusionen hos Region Nordjylland, der i stedet vil søge Sundhedsstyrelsen om puljemidler til at optage flere redderelever samt til at videreføre akutlægebilen i Hjørring.

Præhospital

Slipper for ambulance-bod på 9 mio. kr.

Region Hovedstadens nye ambulancetjeneste er generelt kommet godt fra start, men ambulancetjenesten havde store udfordringer i 4. kvartal 2023. Hvis ambulancetjenesten havde været underlagt samme bodbestemmelser som regionens private operatør, så havde det kostet en bod på 9 mio. kr. Det slipper regionen dog for, mens Falck i kontraktens første år har betalt 32 mio. kr. i bod til regionen.

Præhospital

Debat: Ny paramedicineruddannelse er et helt nødvendigt skridt

Den nye paramedicineruddannelse på professionsbachelorniveau er et helt nødvendigt skridt for at imødekomme fremtidens krav til faget og for at opnå den anerkendelse, som faget fortjener. Der er behov for en uddannelse med en markant sundhedsfaglig profil og det får vi nu. Sådan lyder det fra bestyrelsen i Dansk Præhospital Selskab i dette debatindlæg.

  • Præhospital
    I de kommende tre år planlægger Ambulance Syd at indkøbe 56 nye ambulancer samt op til ni ekstra ambulancer i løbet af perioden. Ambulanceoperatøren har nu sendt leverancen i udbud, hvor der også er en option på leverance af et løftesystem.
  • Brandvæsen
    Det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab kom ud af 2023 med et overskud på hele 18,1 mio. kr. Det er markant mere end ventet, og det skyldes blandt andet, at beredskabet øgede indtægterne med 16 mio. kr. Det dækker dels over, at salget af ambulancer og udstyr til Region Hovedstadens indbragte godt 5 mio. kr., dels at ABA-alarmerne gav ekstra indtægter på 9 mio. kr.
  • Google Maps
    Brandvæsen
    Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.
  • Brandvæsen
    Onsdag gennemfører Folketingets Forsvarsudvalg en stor høring om fremtidens beredskab. Målet med høringen er at undersøge den aktuelle status for det danske beredskab og se fremad mod kommende udfordringer. Under høringen vil en række eksperter også dykke ned i emner som trusselsbilledet, sikkerhedsmæssige udfordringer og hvordan samfundet bedst griber sine beredskabsopgaver an.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.
  • Brandvæsen
    Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Fra arkivet – Brandvæsen

Google Streetview
Brandvæsen

Skjern og Tarm skal deles om slukningstog

Den nuværende brandstation i Tarm bliver ikke som planlagt lukket i 2009. I stedet skal brandstationerne i Skjern og Tarm i en overgangsperiode deles om et slukningstog, således at hver station selv kan klare reducerede udrykninger, mens begge stationer skal tilkaldes ved alle øvrige udrykninger. Årsagen er, at det har vist sig, at det politiske krav om en maksimal udrykningstid på 10 minutter i Skjern og Tarm ikke kan overholdes, hvis begge byer skal dækkes fra den nuværende brandstation i Skjern.

Brandvæsen

ISS sælger skadeservice-virksomhed til kapitalfond

ISS’ skadeserviceaktiviteter i Danmark er blevet solgt til den nystiftede kapitalfond Agilitas, der i alt overtager 54 skadecentre i Danmark, Norge og Finland fra ISS. Aktiviteterne vil blive samlet i et nyt, nordisk selskab under ledelse af den hidtidige direktør for ISS Nordic Damage Control i Norge. Salget sker, fordi ISS ikke længere anser skadeservice for at være en del af koncernens kerneforretning.

Brandvæsen

Reddere indgår i søredningsberedskabet med egne både

En gruppe reddere, der tidligere arbejdede på den nu nedlagte Falck-station Århus Nord, har med tilskud fra blandt andet fonde indkøbt to redningsbåde, og redderne er i gang med at uddanne sig til bådførere og få de nødvendige certifikater. Redningsbådene indgår i SOK’s beredskab i Århus-bugten, så de kan tilkaldes, hvis det daglige beredskab mangler ressourcer.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Falcks polske reddere er upopulære hos Dansk Folkeparti

Falcks planer om at anvende polske reddere til at bemande danske ambulancer er ikke populære hos Dansk Folkeparti, der nu vil have undervisningsministeren til at undersøge sagen. Falck mangler ambulanceuddannede reddere i store dele af landet, men især i hovedstadsområdet har Falck store problemer med bemandingen. Derfor planlægger redningskorpset at hente 20 medarbejdere fra Falcks egen ambulancetjenesten i Polen til Danmark – selv om man endnu ikke har afklaret, om deres uddannelse overhovedet kan bruges i Danmark.

Præhospital

Lokalområder kan nu søge om at få 112-akuthjælpere

Lokalområder i Region Nordjylland, hvor ambulancerne har lang responstid, kan nu søge om at få oprettet deres egne 112-akuthjælperordninger. I dag har regionen fem akuthjælperordninger, og erfaringerne viser, at ordningerne øger trygheden i lokalområdet. Derfor er der nu sat penge af til at oprette to nye ordninger.

Præhospital

Provins-ambulancer til København

De seneste måneder har Falck hver dag sendt ambulancer fra resten af Sjælland til København, for at de kan indgå i beredskabet i Københavns Amt. Årsagen er, at Falck mangler ambulancefolk i København, og derfor har Falcks Region Øst haft svært ved at mønstre tilstrækkeligt mange ambulancer. Resultatet har været, at responstiderne er steget, og at Falck derfor har haft udsigt til en million-bod fra Københavns Amt.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Mobile autoværn skal øge sikkerheden ved ulykker på Storebæltsbroen

Fire mobile autoværn skal øge sikkerheden på Storebæltsbroen, først og fremmest i forbindelse med ulykker. Med de mobile autoværn vil trafikken hurtigt kunne ledes over i den modsatte vejbane, når der sker et uheld, eller hvis der er større vejarbejder på broen. I dag tager det mindst fire timer at flytte trafikken over i modsat vejbane. Med de mobile autoværn kan det gøres på ca. 30 minutter.

Autohjælp

Politiet får mere kontrol med autohjælpsopgaver

Når der fremover skal udføres komplicerede autohjælpsopgaver på motorveje og motortrafikveje, vil autohjælpsfirmaerne skulle have en accept fra politiet, inden en del af kørebanen anvendes til opgaven. Det bliver følgen af en ændring af færdselsloven, som er under forberedelse. Ændringen betyder også, at der vil blive fastsat regler for brug af tavlevogne og muligvis endda kommer krav om, at mandskab, der anvender tavlevogne, skal have en særlig uddannelse.

Autohjælp

Dansk Autohjælp bruger blå blink for ofte

Udrykningskøretøjer fra Dansk Autohjælp bruger det blå blink alt for ofte, og det skal der ændres på. Sådan lyder meldingen fra Aalborg Politi, der har bedt Vejdirektoratet om gøre noget ved problemet. Dansk Autohjælp har i lighed med Falck fået tilladelse til udrykningskørsel, og Dansk Autohjælp har selv gjort opmærksom på, at man i en række tilfælde har brugt blå blink og horn, selvom opgaverne slet ikke kræver udrykning – for eksempel når døde dyr skal fjernes fra vejbanen.

Fra arkivet – Politi

Politi

Politiet mindedes faldne kollegaer

Den 19. september er politiets mindedag, og Nordjyllands Politi markerede derfor, at de faldne kolleger fra krigens tid ikke er glemt. Både nuværende og pensionerede politifolk var mødt op for at mindes samme dato i 1944, hvor den tyske besættelsesmagt stormede politiets stationer i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Næsten 2.000 politifolk blev deporteret den dag.

Politi

Reddede efterskolekammerat efter hjertestop

Sydøstjyllands Politi har i dag overrakt en dusør til 16-årige Mads, som i januar i år reddede sin efterskolekammerat. Om eftermiddagen torsdag den 5. januar 2023 var Mads med sin efterskolekammerat i legetårnet i Juelsminde Naturlegepark, da kammeraten pludselig faldt om med hjertestop. Den 16-årige Mads udviste herefter stor handlekraft.

Brandvæsen

Brandvæsener ønsker at efterforske påsatte brande

Antallet af påsatte brande er steget med 35 pct. og København har aldrig haft så mange brande som i år. Men kun få sager bliver efterforsket, og derfor bør brandvæsenet overtage efterforskningen fra politiet, foreslår formanden for beredskabscheferne. Politiet mener dog, at de er de bedste til at efterforske forbrydelser.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook